Foto boeken door Anneke Bloema

HET GROTE VOGELBADJE BOEKJE

Foto's en teksten van de mussen in de tuin van The Factory ll. Tijdens saaie werkzaamheden fotografeerde ik de mussen die in het vogelbadje naast mijn kantoor een bad namen in hun vogelbadje. De foto's kregen tekens. Het resultaat plaatste ik regelmatig op Facebook.  De mussen werden erg populair en daarom besloot ik tot het maken van een echt boek.

Afmetingen  Formaat A5 dikte ca. 0,5 cm 86 pagin
Full colour druk op 135 grams papier
Soft cover mat gelamineerd op 300 grams papier

U kunt dit boek ook via mijn webshop bestellen

BERTUS STEEGEN

Tekst op de achterflap:

Fotografe Anneke Bloema en haar dorpsgenoot en vriend Bertus Steegen fietsen al jaren elke vrijdag samen op de tandem. Bertus is blind, maar hij weet de weg vaak het beste. Anneke doet verslag van de omgeving. Ze bespreken onderweg van alles. Of het nou de lokale kievitenstand is of de groei van de gewassen, het dorpsgebeuren of het wereldnieuws, er is altijd wel iets om over te praten. Na het fietsen drinken ze koffie bij Bertus thuis.

Afmeting: 20x20cm, dikte ca. 4 mm, 34 pagina's.
Full colour druk op 170 grams papier.
Kaft ongelamineerd 250 grams papier

Wordt geleverd met een CD waarop het boek wordt voorgelezen, de foto's worden omschreven en er is een interview met Bertus te horen.

Uitverkocht

Oude Liefde

OUDE LIEFDE

Foto's en interviews
Hoe blijf je zestig jaar of zelfs nog langer van elkaar houden? Hoe vroeg je 'verkering' in de jaren veertig? Hoe blijf je verliefd als je vriendje voor drie jaar naar Nederlands-Indië moet? Hoe ga je samen om met de tegenslagen die het leven met zich mee brengt? Hoe houd je het gezellig? Wat leer je in al die jaren van elkaar? Hoe is het om achterkleinkinderen te hebben? En...wie doet de afwas? 

100 pagina's, Paperback ISBN: 9789051797329, Uitgeverij Gopher, Amsterdam

Dit boek is te bestellen via alle (online)boekhandels in Nederland. En bij uitgeverij Gopher in Amsterdam.
U kunt dit boek ook via mijn webshop bestellen.

TF II 10

Fotoboek met mijn honderd lievelings foto's. Dit boek is  gemaakt ter gelegenheid van het tien jarig bestaan van
The Factory II

Uitverkocht

Zo-Anneke Bloema

"ZO!"

Een boek met plaatjes en verhalen over een vertederende dorpsgek uit de Middeleeuwen. Zijn naam is Johannes de Nar en hij woont en werkt in het archeologisch themapark Archeon. Deze gek verdiende een eigen boek en dat heeft hij gekregen.

Bedenker van Johannes: Hans Rek
Teksten: Hans Rek & Anneke Bloema
Foto's en tekeningen: Anneke Bloema

Minima in bee3ld-Anneke Bloema

MINIMA IN BEELD

Ter gelegenheid van het 10 jarig bestaan van de Adviesraad minimabeleid Midden-Drente in 2007, heb ik 17 portretten gemaakt van mensen die behoren tot de groep Nederlanders die het minste geld te besteden heeft. Ook heb ik 5 portretten gemaakt van mensen die op verschillende manieren met het beleid of de dienstverlening voor minima, in Midden-Drenthe, te maken hebben.

De foto's en interviews moeten bijdragen aan positieve beeldvorming. Want een mens is gelukkig véél meer dan z'n bezit. Iedereen heeft wel een passie, een inspiratiebron of iets waar men gewoon trots op is.